T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YALOVA / MERKEZ - Cumhuriyet Ortaokulu

İlköğretim Kurumları Standartları Sistemi girişleri başladı (İKS girişi 2018)

İlköğretim Kurumları Standartları Sistemi girişleri başladı (İKS girişi 2018) 

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Kurum Standartları Modülü 09.04.2018 tarihi itibari ile kullanıcı girişine açıldı. İKS veri girişleri 29 Haziran 2018 tarihine kadar yapılabilecek.

İlköğretim Kurumları Standartları Sistemi girişleri başladı (İKS girişi 2018)

İlköğretim Kurumları Standartları Sistemi girişleri başladı (İKS girişi 2018)

2018 yılı İKS veri girişlerinin yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. Okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, ortaokullar, yatılı bölge ortaokulları ve imam hatip ortaokulları için yapılan çalışmalar çerçevesinde Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Standartları Sistemi Öğrenci ve Veli Girişleri sisteminin 9 Nisan 2018 tarihi itibari ile aktif hale getirildiği belirtildi.

İKS VERİ GİRİŞİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İKS veri girişleri kapsamında modül sisteminde yer alan algısal yarar anketlerinin okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında görev yapan yöneticiler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler (okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri hariç) tarafından doldurulması gerektiği belirtildi. İKS modülü veri giriş ekranı 9 Nisan – 29 Haziran 2018 tarihleri arasında açık kalacak olup bu tarihler arasında sisteme giriş yapılarak ekranda yer alan anketlerin doldurulması gerektiği açıklandı. Veliler İKS veri girişi yaparken kendi TC numaraları velisi olduğu öğrencinin öğrenci numarası ile giriş yapabilecekler. İKS öğrenci veri girişinde ise öğrenciler ise TC numaraları ve okul numaraları ile sisteme giriş yapacaklar.

KURUM STANDARTLARI MODÜLÜ

ogretmenlericin.com olarak İKS modülüne baktığımızda ayrıca veri girişi yapacak kişinin sisteme giriş yapması için Annenizin Kızlık Soyadı bölümünü de doldurması gerektiğini görüyoruz. Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurum Standartları Modülü veri girişi ekranında “BU ANKET TAMAMEN GÖNÜLLÜK ESASINA DAYALI OLUP VELİ VE ÖĞRENCİLERİN OKUL GELİŞİMİNE KATKISINI AMAÇLAMAKTADIR.” uyarısı yer alırken veri girişi yaparken kişisel bilgilerin başkaları ile paylaşılmaması uyarısında da bulunulmuş.

 

MEB İKS modülü veri giriş ekranı görsel;

İlköğretim Kurumları Standartları

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada; “Okullarda çocuklarımıza sunulan eğitim hizmetlerinin niteliğinin doğru bir şekilde değerlendirilebilmesi için okul yöneticilerinin, öğretmenlerin, velilerin ve çocukların sistemi kullanarak görüşlerini içtenlikle ve doğru olarak yansıtmaları sistemin amacına ulaşması bakımından önem arz etmektedir. Kurumlarda eğitim niteliğinin geliştirilmesi ancak sistemin tüm paydaşlarının özverili çalışması ile mümkün olacaktır.” ifadelerine yer verirken İKS veri girişi işlemlerine önem verdiğine işaret etmiştir.

 Veli /Öğrenciler için İKS veri girişi modülü tıklayınız

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.04.2018 - Güncelleme: 13.04.2018 14:30 - Görüntülenme: 368
  Beğen | 0  kişi beğendi